20 Ocak 2017 Cuma

Kaşarlı Mantar



Malzemeler
1 paket mantar (büyük olanlarınla daha rahat yapılır)
2 yemek kaşığı tereyağı
6 diş sarımsak
1 tutam dereotu (1 demetin 3/1'i)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Tarif
Mantarlarımızın saplarından ayırıp üzerindeki kabuğunu soyuyoruz ve pişirme kağıdı koyduğumuz fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Sarımsaklarımıza tuz ekleyip havanda dövüyoruz. Tereyağını, dereotunu ve dövülmüş sarımsağımızı mikserimizden geçiriyoruz. Elde ettiğimiz harcımızı mantarlarımıza dolduruyor ve üzerilerine rendelenmiş kaşarlarımızdan elliyoruz. Önceden ısıttığımız fırınımızda 180* de 30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)

Not: Fırınlar farklılık gösterdiği için pişme süresinde oynamalar olabilir, gözünüz mantarlarınızda olsun, kaşarlar eriyip hafif kızardığında tamamdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder