Merhaba; Tariflerimin, mekanlar hakkındaki görüşlerimin, yemek ile ilgili çıkan kitapların, mutfak ile ilgili güzel ve içten yazılarımın olduğu sayfama hoşgeldiniz :)
20 Ocak 2017 Cuma
Kaşarlı Mantar
Malzemeler
1 paket mantar (büyük olanlarınla daha rahat yapılır)
2 yemek kaşığı tereyağı
6 diş sarımsak
1 tutam dereotu (1 demetin 3/1'i)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Tarif
Mantarlarımızın saplarından ayırıp üzerindeki kabuğunu soyuyoruz ve pişirme kağıdı koyduğumuz fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Sarımsaklarımıza tuz ekleyip havanda dövüyoruz. Tereyağını, dereotunu ve dövülmüş sarımsağımızı mikserimizden geçiriyoruz. Elde ettiğimiz harcımızı mantarlarımıza dolduruyor ve üzerilerine rendelenmiş kaşarlarımızdan elliyoruz. Önceden ısıttığımız fırınımızda 180* de 30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)
Not: Fırınlar farklılık gösterdiği için pişme süresinde oynamalar olabilir, gözünüz mantarlarınızda olsun, kaşarlar eriyip hafif kızardığında tamamdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder