23 Ocak 2017 Pazartesi

Paçanga Böreği


Malzemeler
1 adet yufka
1 adet kabuğu soyulmuş domates
1 adet biber
100-150 gr pastırma
1 su bardağı kaşar peyniri
İsteğe göre baharat

Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı
Öncelikle küp küp doğadığımız biberimizi az sıvı yağ ile kavuruyoruz. Maksat diriliğini almak. Bu işlemi 2-3 dakika yaptıktan sonra ocağımızın altını kapatıyor ve küp küp doğradığımız domateslerimizi, lime lime etiğimiz pastırmamızı da ekliyor, karıştırıyor ve soğumaya bırakıyoruz. Bu arada yufkamızı 8 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçaya harcımızdan koyuyoruz ve rendelenmiş kaşarımızdan ekliyoruz. Sigara böreği sarar gibi sarıyoruz ama unutmayın sigara böreği gibi ince olmayacak aksine biraz büyükçe olmalı, zaten o kadar malzeme ile ince sarmanız biraz zor. Bol sıvı yağda kızartıyoruz. 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder