21 Ocak 2017 Cumartesi

Mantarlı Tavuk Sote


Malzemeler
1 kg tavuk pirzolası
10-12 tane mantar (kültür)
1 adet soğan
1 adet biber
2 adet domates
1/2 çay bardağı yağ
Pulbiber- karabiber-kekik-tuz
(Baharatlarda ölçü vermiyorum herkes kendi damak tadına göre ayarlayabilir) 

Tarif
Tavuk pirzolamızı kemiğinden ayırıyoruz. Neden tavuk pirzolası onu da belirtiyim, göğüse göre daha yağlı ve tadını yemeğinize yansıtıyor. Kemiğinden ayırdığımız tavuklarımızı kuşbaşı doğrayıp yağını koyduğumuz tavamızda kapağı kapalı bir şekilde arada karıştırarak 15 dakika kavuruyoruz. Daha sonra doğradığımız soğanlarımızı ve biberlerimizi ekliyoruz ve yine ağzı kapalı 10 dakika kadar kavuruyoruz. Son olarak doğradığımız domates ve mantarlarımızı ekliyoruz, baharatlarımızı ve tuzumuzu koyuyoruz. Kapağı kapalı bir şekilde ara ara karıştırarak 15 dakika pişiriyoruz. İçinde muhtemelen suyu fazla olacaktır. O yüzden artık kapağını açıyoruz ve suyu sote kıvamını alana kadar kavuruyoruz. 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder